Heeft u vragen? Bel dan vrijblijvend met 06 25527273 of gebruik het contactformulier.

Over Jorien Crusius

Origineel en toekomstgericht in HR

Organisaties zijn altijd in beweging en bij elke nieuwe stap speelt ook het personeel een rol. Met NXTchapter help ik bedrijven en medewerkers helder, evenwichtig en verbindend in het proces van verandering en vernieuwing. Daarbij denk ik toekomstgericht en ondersteun met creatieve en originele oplossingen

Om mijn werk goed te kunnen doen verdiep ik mij in jouw bedrijf. Hoe wordt er gecommuniceerd en hoe gaan mensen met elkaar om? Dat is zó belangrijk! Krijgen mensen bijvoorbeeld ruimte om te groeien en zich kwetsbaar op te stellen, gunnen ze elkaar iets en is er een balans tussen geven en nemen? Typerend voor mij is dat ik ook onderzoek hoe dingen tot stand zijn gekomen en op welke manier dat toen besproken is. Met mijn voeten in de klei maak ik het verschil en vind de mens achter iedere medewerker. Zo ervaar ik in de praktijk wat mensen doen, vraag hen wat ze nodig hebben en luister. Een goed beeld van bedrijf en medewerkers geeft mij aanknopingspunten voor oplossingen.

Oog voor het zakelijke en sociale aspect

Ik zie wat nodig is, zeg wat ik denk en zoek totdat ik vind waar het écht om gaat. Met mijn initiatiefrijke en adequate aanpak sluit ik respectvol aan bij iedere organisatie. Naast mijn opleiding ben ik zakelijk voor een deel opgevoed door mijn opa. Ik had een warme relatie met hem. Opa was actuaris en stond vanaf de jaren vijftig aan het begin van het HR vak en de ontwikkeling van sociale wetgeving. ‘Zorg goed voor je mensen, dan zijn ze ook goed voor jou’ zei hij altijd. In zijn tijd betekende dat onder andere zorgen voor arbeiderswoningen en warme maaltijden. Zijn uitgangspunt was dat je eerst je eigen kapitaal moet verdienen en daarna pas kunt investeren. Mijn opa’s adviezen heb ik altijd in mijn achterhoofd. Voor mij betekent dat oog hebben voor zowel het zakelijke als het sociale aspect, zorgvuldig werken en mensen altijd in hun waarde laten.

Voor iedereen de beste uitkomst

Ik stel veel vragen, luister goed, analyseer wat belangrijk is en wat de organisatie nodig heeft. Met mijn beïnvloedingsvermogen laat ik mensen op een andere manier ergens naar kijken en geef ze ruimte tot nadenken. In een gelijkwaardige en respectvolle benadering vind ik uiteindelijk de beste uitkomst voor iedereen.